Masat parandaluese të kariesit te molari i parë i përhershëm.

Dhëmbi Duhet vlerësuar edhe.

Në moshën 2-2,5 vjeç, fëmijët zakonisht nxjerrin 20 dhëmbë qumështi. Dhëmbët e.

perudhës gjashtë deri ne tetë muajsh tek foshnjat.

Dalja e dhëmbëve tek foshnjat.

A ndryshojnë dhëmbët tek fëmijët? Karakteristikat e këtij procesi përshkruhen në artikull. Infeksioni në gojë mund të çojë në sëmundje të brendshme. .

.

Aug 24, 2017 · class=" fc-falcon">Dhembet e perhershem dhe dhembet e qumeshtit. . Dhembet e pare dalin perafersisht pas muajit te gjashte te jetes, ku se pari dalin dhembet e poshtem preres.

Prishja e dhëmbëve e shkaktuar nga shishet e foshnjës ndodh kur lëngjet e ëmbla ose lëngjet që përmbajnë sheqerna natyrale ngjiten në dhëmbët e foshnjave për një kohë të gjatë. Funksioni i dhembeve.

.

.

-Pjeset kryesore te dhembite: çdo dhembe ka pjesen e bardhe te dukshme qe quhet kurora e dhembit dhe pjesen perforcuese ose ngulitese ne ashtin e nofulles e qe quhet rrenja e dhembit. .

Më së shpeshti, arsyeja kryesore për të korrigjuar mosbarazimin është përmirësimi i pamjes. .

Sidoqoftë, mund të nevojitet trajtimi i keq-orientimit të rëndë për të parandaluar dëmtimin e dhëmbëve dhe për të përmirësuar të folurën.
Këtë e dëshmon e dhënë se në mbi 1/3 e fëmijëve që vizitojnë klinikën tonë, intervenimi ndodhë mu te ky dhëmbë.
- Forma e tretë.

Zhvillimi i femijes eshte gjithmone unik, por referencat.

Dhembet e perhershem jan 28,pa dhemballet e pjekurise. Ekzistojne disa faktore qe shkaktojne kariesin. Gjate gjithe jetes se njeriut,sistemi dhembor i tij i nenshtrohet 2 fazave: 1)Sistemi dhembor i perkohshem 2)Sistemi dhembor i perhershem Sistemi dhembor i perkohshem perfaqesohet prej dhembeve te qumshtit,te cilet jane struktura te vogla,te bardha dhe qe vendosen ne te dy nofullat.

. -Incizivi i dyte e ka vetem nje rrenje,eshte e holle dhe e inklunuar ne anen distale. Incizivi lateral është i gjatë, i hollë,i varur si kunj. . Rrënjët e tyre janë të ngulitura në Maxilla , Mandibulë dhe janë të mbuluara nga mishërat e dhëmbëve.

Dhembet e perhershem jan 28,pa dhemballet e pjekurise.

Te gjitha dhembet e qumeshtit dalin perafersisht deri ne moshen 3 vjeçare. .

Gjate gjithe jetes se njeriut,sistemi dhembor i tij i nenshtrohet 2 fazave: 1)Sistemi dhembor i perkohshem 2)Sistemi dhembor i perhershem Sistemi dhembor i perkohshem.

Ata funksionojnë në mënyrë mekanike për ndarjen e ushqimit në pjesë dhe përgatitjen e tij për kalim në pjesën tjetër të sistemit të tretjes.

Ndonjëherë, dhëmbët e foshnjave nuk janë tamam gati të bien dhe dhëmbët e përhershëm vijnë drejtpërsëdrejti duke lënë një kusht i cili njihet.

Më së shpeshti, arsyeja kryesore për të korrigjuar mosbarazimin është përmirësimi i pamjes.

Prandaj, bakteret përparojnë në mbetjet me sheqer dhe fillojnë krijimin e acideve të cilat fillojnë të sulmojnë dhëmbët.